Implementatie AED's

Op dit moment zijn wij, in samenwerking met Nederland Hartzeker, bezig om op de bedrijventerreinen openbare AED’s te plaatsen. Elke week zijn 300 Nederlanders het slachtoffer van een acute hartstilstand. Als er snel gestart wordt met reanimeren en een AED ingezet wordt, stijgt de kans op overleven tot wel 70%.

Door het plaatsen van een 24/7 toegankelijke AED creëren we een hartzekere zone op deze plekken én de directe omgeving. In deze zone kan iedereen gebruik maken van deze openbare AED in geval van nood. 24 uur per dag!

De AED’s worden 24/7 door Nederland Hartzeker gemonitord op werking en beschikbaarheid.  Het onderhoud en actie na een eventuele inzet zal door Nederland Hartzeker verzorgd worden. De buitenkast is niet afgesloten en wordt middels een trekzegel verzegeld. De AED en de kast zijn verzekerd en daarmee beschermd tegen vandalisme en diefstal.

We zijn inmiddels contacten aan het leggen met de bedrijven waar een AED tegen de gevel geplaatst gaat worden. De implementatie hiervan hopen we in 2024 nog af te ronden.

Ga terug naar het overzicht

18.png